Gospod z vami!

 

Življenjske misli
Krst
03.07.2013 23:09:56

Krst pomeni za vsakega izmed nas objem Očeta, je učinkovito znamenje življenjskih odnosov, ki jih Oče, Sin in Sveti Duh navezujejo z nami, nam daje novo srce, nas usposablja za sinovsko pokoršÄino, kakršno je imel Jezus do načrta božje ljubezni.
Krst pomeni za nas tudi vstop v veliko družino Cerkve, nam omogoča obhajati evharistijo, poslušati in pričevati Jezusovo besedo, živeti bratsko ljubezen, postaviti svoje darove v službo vseh.
Krst nas končno naredi za znamenje upanja za vse človeštvo, ker v nas ustvarja novo človeštvo, osvobojeno od greha, pripravljeno, da vstopi v razna okolja človeškega sobivanja, in to ne z napadalno sebičnostjo človeka, ki hoče, da bi vse in vsak služil le njemu, ampak z odločno razpoložljivostjo človeka, ki se je pustil pritegniti Kristusu in je pripravljen pomagati, sodelovati, služiti in ljubiti.
Premišljevanje o našem krstu je vedno vir globoke tolažbe.
To je razmišljanje, ki razjasni naš pogled na svet. ÄŒetudi so problemi, ki jih imamo pred seboj, neizmerni, nas krst, vse dokler živi v nas in dokler poraja Cerkvi vedno nove otroke, napolnjuje z zaupanjem, ker Kristus v kršÄenih še vedno z ljubeznijo premaguje zlo, ki je v svetu.