Gospod z vami!

 

Dobrodošli med nami

Pozdravljeni, dragi obiskovalec spletne strani naše Žetalske župnije!

Morda ste zašli na našo spletno stran zaradi radovednosti, ker ste član naše župnije, kakorkoli že, Vaš obisk izkoriščam, da vas vprašam:"Kako je z vašim veseljem?" Kdor želi drugim prinesti toplino tako kot naš nadangel Mihael, zavetnik naše župnije, mora imeti ogenj v sebi - ogenj veselja nad življenjem! Vedno se nam nekam mudi in pogosto rečemo:"Nimam časa." Z Vami pa naj ne bo tako. Pogosto se ustavite, da bomo imeli čas biti dober človek! Želim vam, da vas neizmerno veselje, da smo ljubljeni in odrešeni, nikdar nebi zapustilo, tudi v najbolj tesnih in temnih trenutkih vašega življenja ne!
Dobrodošli pa tudi v naši cerkvi. Žetalčani se radi družimo: pri sveti maši, na romanjih, pohodih na Donačko, miklavževanju, na materinski dan... še posebej slovesno praznujemo god svetega nadangela Mihaela. Če kdaj, potem Vas za to priložnost vabimo, da se udeležite slovesne svete maše, zadnjo nedeljo v septembru. Naj dobri Bog na priprošnjo nadangela svetega Mihaela, blagoslavlja vaše srce z močno vero, ki naj vas privede na kraj večnega veselja!

Lepo vas pozdravlja in želi dobro
Ciril Čuš, župnik.


Najnovejša novica

Vabilo k spoštovanju ukrepov za preprečevanje epidemije v božičnem in novoletnem času24.12.2021 13:15:22

Vabilo k spoštovanju ukrepov za preprečevanje epidemije v božičnem in novoletnem času

Slovenska škofovska konferenca (SŠK) vabi vse duhovnike, redovnice in redovnike ter vernike, da spoštujejo vladne ukrepe za omejitve širjenja bolezni COVID-19 ter priporočila zdravstvene stroke in NIJZ. Ob tem poudarjamo, da je pri izvajanju bogoslužnih obredov potrebno izpolnjevati naslednje pogoje:

1.     Odgovorna oseba župnije (župnik/župnijski upravitelj) mora na vidnem mestu obesiti obvestilo o obveznosti izpolnjevanja pogoja PCT.

2.     Odgovorna oseba (župnik oz. od njega pooblaščena oseba npr. mežnar, ministrant, član ŽPS) pri vhodnih vratih v cerkev preverja, ali verniki izpolnjujejo pogoje PCT (potrebno je skenirati QR kodo in preveriti istovetnost osebe z osebnim dokumentom).

3.     Vsi udeleženci starejši od 12 let morajo izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Učenci in dijaki, ki opravijo testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe svoje udeležbe v izobraževanju (npr. osnovne in srednje šole), se šteje, da za udeležbo pri sveti maši izpolnjujejo pogoj PCT.

4.     Duhovniki in druge osebe, ki izvajajo versko dejavnost (npr. mežnarji, zborovodje, organisti, voditelji molitve, ministranti) morajo izpolnjevati pogoj PCT, pri čemer zanje zadošča tudi samotestiranje s hitrim HAG testom (tedaj morajo o tem voditi evidenco in test izvajati na najmanj 48 ur oz. pred začetkom opravljanja svojega dela).

5.     Zagotavljati je potrebno minimalni možni stik med udeleženci. Pri verskih obredih v cerkvah in na prostem mora biti razdalja med udeleženci najmanj 1,5 metra (razen med osebami iz skupnega gospodinjstva). Obvezna je uporaba ustrezne maske (kirurške ali FFP2). Maske iz blaga ne zadoščajo.

6.     Obvezno je redno prezračevanje/ventiliranje prostorov (npr. odprta okna), v katerih se izvajajo verski obredi.

7.     Obvezno je razkuževanje rok ob vstopu in izstopu iz cerkva.

Vse vernike vabimo, da okrepijo molitev za zdravje, za bolnike in zdravstvene delavce v času epidemije COVID-19 (https://katoliska-cerkev.si/vabilo-k-molitvi-v-casu-epidemije-covid-19). Prav tako naj se vsi duhovniki in verniki čim prej cepijo ter tako zaščitijo svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih.

Krajevni škofje bodo duhovnikom in vernikom lahko posredovali še dodatna navodila.

 

Dr. Tadej Strehovec
Generalni tajnik SŠK


Prihajajoči dogodek


Življenjske misli

Beseda15.07.2014 12:40:54
Besede15.07.2014 12:40:16
Binkošti30.05.2014 14:50:43


Najnovejša oznanila

2 navadna nedelja 16.1.202216.01.2022 09:02:36
Bralci nedeljske božje besede09.12.2021 17:58:26
Bodimo odgovorni za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih!28.09.2021 20:26:46