Gospod z vami!

 

Življenjske misli
Duhovno češčenje
31.08.2013 16:13:33

\"Spodbujam vas, bratje, pri božjem usmiljenju, da podarite svoja telesa kot živo daritev, sveto in prijetno Bogu; to je vaše duhovno češÄenje. Ne prilagajajte se miselnosti tega sveta, ampak se preoblikujte, tako da prenavljate svojega duha, da bi lahko razločevali božjo voljo, kaj je dobro, njemu všeč in popolno.\"

Telo je kraj, orodje srečanj in odnosov našega najglobljega jaza.
Darovanje tega telesa je po Pavlu torej v tem, da se ne priličimo temu svetu, da se pustimo preoblikovati in si spremenimo duha, da bi razbirali, kaj je božja volja, kaj je dobro, popolno in Bogu všeč.
Ne gre torej za preprosto darovanje, ki ga kristjan lahko opravi vsako jutro Bogu (\"Podarim ti svoj dan!\") Gre prej za to, da znamo reči od zore do mraka in od mraka do dne NE temu veku in njegovim malikovalskim in posvetnim pretvezam. Nož, ki bo izvršil to duhovno žrtev, bo razločevanje, po katerem razumemo, kaj je božja volja, kaj je dobro, njemu všeč in popolno.
In še več. ÄŒe hočemo bivati v božji volji, ni dovolj poznati postavo in jo uresničevati, ampak je treba znati tudi, kako se prav odločati: \"Skušajte razumeti, kaj Bog hoče od vas...\"; \"... naj vaša ljubezen raste vedno bolj v spoznanju in čutenju, tako da se boste znali prav odločati.\"
Resnično častimo v duhu, ko odgovorno živimo v vsem svojem vsakdanjem življenju, ko živimo v skladu z vestjo Kristusa Jezusa, ko smo poslušni njemu, kakor je bil on poslušen Bogu, ko išÄemo to, kar je Bogu všeč in se ne zadovoljimo z materialnim zunanjim spolnjevanjem postave. V resnici lahko častimo Boga samo, če vstopimo v češÄenje, ki ga Očetu izkazuje Sin.